NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ του Βασίλη Μυριανθόπουλου (2007)

Ημερομηνία καταχώρησης: Κυριακή, 14 Οκτ. 2007 @ 16:51:43 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κωμωδία

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ
του Βασίλη Μυριανθόπουλου

Υπόθεση:
Γειά σας! Με λένε Ηλέκτρα... Εκτός από το ασυνήθιστο του τραγικού µου ονόµατος, κατά τ’ άλλα είµαι µια συνηθισµένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες.
Μένω σ’ ένα διαµέρισµα, στο κέντρο της πόλης µε θέα την Ιπποκράτους, κάποιους τόνους τσιµέντου και µερικές χιλιάδες αφηνιασµένους πολίτες που τρέχουν να προλάβουν.... την τρέλα τους.
Δε ξέρω πώς, αλλά µέχρι χθες δεν είχα καµιά καρµική σχέση µε την τραγικότητα και το µυστήριο που τυλίγει το όνοµά µου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

...Η µόνη σχέση που είχα, ήταν µε τον Πέτρο ή έτσι τουλάχιστον νόµιζα
Μέχρι που κάποιο απόγευµα προς βραδάκι, την ηµέρα των γενεθλίων μου, ήρθε και χτύπησε την πόρτα µου το κακό σαν ευχή για τα -άντα και κάτι που έκλεινα.
Χώριζα µε τον Πέτρο, που ταιριάζαµε και ζωδιακά και γιόρταζα εν αγνοία µου το χωρισµό μου, ως ηλίθια, σε πάρτι έκπληξη που είχαν ετοιµάσει φίλοι στο σπίτι µου.
Μόνο που οι ίδιοι µου οι φίλοι ήταν συνωµότες της κακοτυχίας µου, µιας και όλοι ήταν γνώστες του συµβάντος περί χωρισµού και µου το απέκρυβαν επιµελώς.
Η ζωή, τους είχε διαλέξει πρώτους να τους ανακοινώσει µέσω του δικού μου τηλεφωνητή, το χωρισµό µου µε τον Πέτρο.
Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις µε τους φίλους µου και διοργανωτές του πάρτι γενεθλίων-έκπληξη:
τη Μαίρη και τον Δηµήτρη της, τη Λου, έναν άλλον Δηµήτρη, φίλο µου παιδιόθεν και τη Μαµά µου, που όλοι τους την οικειοποιούνται και την αποκαλούν επίσης Μαµά για άγνωστους µέχρι σήµερα λόγους.
Έρχεται και ένας Ισπανός ο Βίττορ, γκόµενος της Λου που έχει µια έφεση προς το γκοµενίζειν αλλοδαπώς, µια ακάλεστη ταπερατζού η Τιτίκα Καρλατήρα, ένα pizza boy και όλοι τους µαζί συνθέτουν το προσωπικό µου δράµα που το κορυφώνει βέβαια ο Πέτρος.
Ο δικός μου χωρισμός δεν είναι ένας χωρισμός σαν όλους τους άλλους. Γιατί τι σχέση έχει ένας χωρισµός µε τον BATMAN και τον ALADDIN; Με τις κηδείες και τις επιδείξεις τάπερ; Τις βαλεριάνες και τα οράµατα; Τις πίτσες και τα stripped shows; Τα ισπανικά και τον Άγιο Πέτρο; Καµία; Πόσο γελιέστε.

ΜΙΑ ΠΟΠ ΚΩΜΩΔΙΑ...

Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες.
Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το “μοιραίο”, δεν είχε καμιά καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Ετσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και το Δημήτρη (της Μαίρης), τη Λου, το Μήτσο, και τη μαμά της. Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίττορ, τυχαία νυχτερινή γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη ταπεργούμαν η Τιτίκα Καρλατήρα, και ένα pizza boy.
Και μέσα στον γενικό χαμό τι σχέση έχει ο χωρισμός με το Μπάτμαν και τα Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλλεριάνες; Τις πίτσες και τα stripped shows; Τα ισπανικά και τον Άγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόσαστε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

«Μόλις Χώρισα» και ... θα πέσω στην Ιπποκράτους!
Γύρω από αυτή τη δήλωση περιστρέφονται όλα. Το μεγαλύτερο δράμα που βέβαια αποτελεί έδαφος για τη μεγαλύτερη κωμωδία.
Μια σχέση του Πέτρου και της Ηλέκτρας, όπου η αντίληψη των δύο δεν είναι κοινή. Διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές πιέσεις και ένας κόσμος που καταστρέφεται. Τα στάδια που περνάμε όλοι, με διαφορετική συχνότητα ο καθένας, σχολιασμένα βέβαια από όλους τους ήρωές μας, που λόγω ιδιοσυγκρασίας φτάνουν σπάνια σε συμμαχία και σε κοινές αποφάσεις.
Οι διαφορετικοί ρυθμοί είναι σχεδόν πάντα η αιτία. Το δεδομένο του ενός είναι ζητούμενο του άλλου και η ασυμφωνία μας χτυπάει την πόρτα.
Το σενάριο είναι αρκετά διαφορετικό από το θεατρικό έργο, αφού η εκπομπή ενέργειας είναι εντελώς διαφορετική. Μια ακόμα μεγαλύτερη έκθεση της κατάστασης, μιας και αυτό που συχνά περιγραφόταν στο θεατρικό κείμενο εδώ λαμβάνει χώρα με αποτέλεσμα το party να είναι ακόμα πιο έντονο.
Όλα τα πρόσωπα έχουν κάτι από τις δικές μας συμπεριφορές. Οι θεατές έβλεπαν τους εαυτούς τους πάνω στη σκηνή γιατί έχουν αντιδράσει παρόμοια σε ανάλογες περιπτώσεις, έχουν πει τα ίδια, πάνω κάτω, λόγια. Αλλά εδώ το κέρδος είναι ότι όλα δοκιμάζονται σχεδόν ως τα άκρα με αποτέλεσμα όλοι να καταλαβαίνουν ότι τα όριά τους δεν είναι απαραίτητα αυτά που νομίζουν.
Μόλις Χώρισα! Ένα τεστ θα σας πείσει.

EXTRA

Από φέτος, στις 14 Φεβρουαρίου θα γιορτάζουν και... οι χωρισµένοι!
Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας “ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ” και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Το κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο της Αρσης Βαρών στη Νίκαια έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό 1500 τετραγωνικών, στο οποίο έχουν διαμορφωθεί 4 διαφορετικά διαμερίσματα όπου κατοικούν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας . Η Ηλέκτρα με τον Πέτρο (Ζέτα, Γιάννης) ο Δημήτρης με την Μαίρη (Γιώργος Καραμίχος, Αννα Μονογιού), ο Μήτσος (Σήφης Πολυζωϊδης) και η Λου (Μαρία Λεκάκη). Και φυσικά πανταχού παρούσα η Μαμά, (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) μόνιμη προσκεκλημένη στην παρέα των νεαρών πρωταγωνιστών.
Τρελές καταστάσεις, ατέλειωτο χιούμορ, απρόσκλητοι επισκέπτες (Μαρία Μπακοδήμου), ποπ αισθητική και μουσικές...εκπλήξεις.

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Official site
Δείτε ακόμα ΕΔΩ

top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Εύπεπτη και ανώδυνη αλλά κάθε άλλο παρά πρόχειρη "θεατρικού τύπου" κωμωδία. Δεν υποτιμά τη νοημοσύνη του κοινού , όπως οι υπόλοιπες φαρσοκωμωδίες της φετινής περιόδου, έχει έξυπνους διαλόγους με καλαίσθητα γυρίσματα. Οι ερμηνείες είναι ανάλογες των χαρακτήρων που έχουν πέραση στην ελληνική τηλεόραση. Η Ζέτα Μακρυπούλια μακράν η καλύτερη του καστ, με σωστό στήσιμο, παίζει με το κινηματογραφικό φακό με άνεση και φυσικότητα χωρίς εξεζητημένες υπερβολές. Ακολουθεί ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο οποίος έχει και ταλέντο και εμφάνιση, παίζοντας έναν ρόλο μάλλον αδύναμο και όχι πολύ αβανταδόρικο. Έτσι μάλλον δείχνει περισσότερο "χαμηλών τόνων", επίπεδος χωρίς ένταση και ιδιαίτερη κορύφωση, με ένα εγκεφαλικό - παίξιμο και μούτες που θυμίζουν έντονα τον Γιώργο Κιμούλη στο "Βίος και Πολιτεία" προ εικοσαετίας. Περισσότερο "παίζει" όταν δεν μιλάει...

Επίσης πολύ καλός στο ρόλο του Μήτσου ο Σήφης Πολυζωίδης, στον οποίο διακρίναμε και μας θύμισε άθελά του, το παίξιμο του Τάκη Σπυριδάκη στη Γλυκιά Συμμορία - και αυτού - ώ τι σύμπτωση - προ εικοσιπενταετίας.

Κατά τα άλλα η ταινία δε στερείται του ψυχαγωγικού της χαρακτήρα διαχειρίζοντάς τον από την πλευρά του σκηνοθέτη με επάρκεια. Κουράζει σε κάποια σημεία, κάνοντας τη γνωστή κοιλιά, λόγω του εξοντωτικού ρυθμού και τους διαλόγους που πέφτουν σαν το χαλάζι, χωρίς τις απαραίτητες παύσεις - εκτός του τραγουδιού.

Σαν ιστορία δεν έχει μεγάλη ίντριγκα, αφού η πλοκή της εξαντλείται και περιορίζεται σε "πραγματικό χρόνο" ενός απογεύματος, ενώ το απρόβλεπτο και η έκπληξη απουσιάζουν πλην του gay γάμου. Τα γκαγκς είναι λεκτικά, αρκετά σε αριθμό, θα προκαλέσουν σίγουρα το αυθόρμητο χαμόγελο του θεατή σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να εκβιάζεται. Χοντρό γέλιο δεν "βγαίνει" ή τουλάχιστον τόσο όσο το πληθωρικό και "υπερβολικό" παίξιμο (ακραιφνώς θετρικο-τηλεοπτικού τύπου) της Ελισάβετ Κωσταντινίδου που έρχεται σε αντίθεση με την πιο συγκρατημένη performance της υπόλοιπης ομάδας. Το αντίθετο ακριβώς ο ρόλος του Ισπανού αν και λίγο "άσχετος" στο κλίμα με τους υπόλοιπους

Η σκηνοθεσία διαθέτει ευρηματικότητα και ρυθμό, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, σε έναν τομέα που η μπάλα είναι στο γήπεδο της TV και παίζει μονότερμα. Τα μουσικά ακούσματα δε, είναι νεανικά και μπιτάτα στη βάση παλιών και κλασικών κομματιών από dj's remix. Πετυχημένη επιλογή αναμφίβολα το μουσικό τρέιλερ του φιλμ.

Ένα πέρασμα κάνουν επίσης ο Κος ΑΓΚΑΘΙ και ο Κος TVτιγκλόν! Η τηλεθέαση αγκαλιά με τα σελέμπριτι των ριάλιτι που επαγρυπνούν!

Γενικά δε θα περάσει άσχημα όποιος το παρακολουθήσει στον κινηματογράφο, το σπουδαιότερο είναι - τουλάχιστον για εμάς - ότι η ταινία σέβεται την προσωπικότητα του έλληνα θεατή εκμεταλευόμενη πλήρως την ημέρα των ερωτευμένων με όρους διεθνούς μάρκετινγκ. Τουλάχιστον αισθητικά επιζήσαμε και αυτό λέει πολλά σε ένα είδος που λατρεύουν όλοι οι Έλληνες παραγωγοί τόσο που να δικαιολογεί απόλυτα την ύπαρξή του το "φτυάρι", όταν η "αρπαχτή" έχει γίνει συνώνυμο της κακής ελληνικής φαρσοκωμωδίας και εμείς βγάζουμε "σπυριά"...

Αυτό που μας "χάλασε" περισσότερο είναι η λεγόμενη γκρίζα διαφήμιση μια και "παίζουν" στο πανί τους σπόνσορες ...υπερβολικά, για να "ισοσκελίσουν" τον προϋπολογισμό της χρηματοδότησης.

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
14/2/2008 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία : Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σενάριο : Βασίλης Μυριανθόπουλος
Ηθοποιοί : Ζέτα Μακρυπούλια η Ηλέκτρα, Γιάννης Τσιμιτσέλης ο Πέτρος, Ελισάβετ Κωσταντινίδου η Μαμά, Μαρία Λεκάκη η Λού, Γιώργος Καραμίχος ο Δημήτρης, Άννα Μονογιού η Μαίρη, Σήφης Πολυζωίδης ο Μήτσος, Jean Bernard Fenaille ο Vitor, Σίσσυ Χρηστίδου η Μπέτυ - Τόμυ Σκλάβος ο Μιχάλης, Κίμων Φιορέτος το Πίτσα Boy και η Μαρία Μπακοδήμου στο ρόλο της Τιτίκας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέκος Γιάνναρος
Σκηνικά: Ηλίας Λεδάκης
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Μουσική: MIKRO
Casting Μάκης Γαζής
Oργάνωση παραγωγής: Kώστας Κεφάλας
Εκτέλεση Παραγωγής: CL Productions
Συμπαραγωγοί: ODEON, CL Productions, ANΩΣΗ Α.Ε., EAST MEDIA SERVICES, NOVA, FILMINMIND
Παραγωγοί: Μάνος Κρεζίας, Διονύσης Σαμιώτης, Κώστας Λαμπρόπουλος
Χώρα παραγωγής : Ελλάδα
Χρονολογία παραγωγής : 2007
Γλώσσα : Ελληνικά
Διάρκεια : 95'
Εικόνα : Έγχρωμη
Είδος : Αισθηματική κομεντί
Ήχος : Dolby Digital
Διανομή : ODEON


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 3.91
Αριθμός Ψήφων: 23


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κωμωδία
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΑισθηματικήΚωμωδίαtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage